Datortillbehör på nätet

Numera är det en självklarhet att handla på nätet. Detta gäller inte minst den bransch som själv tillhandahåller din datorutrustning.

När det gäller vanliga butiker är du säkert bekant med de stora kedjor som finns runtomkring i hela landet och som det har skrivits om mycket under de senaste åren. Branschen har blivit särskilt uppmärksammad för de enorma priskrig som har rått och som också föranlett att några av de mest välkända har blivit utslagna. En stor del av konkurrensen kommer från nätbutiker, vars sänkta omkostnader gör att de kan erbjuda många prylar till betydligt lägre priser.

dator

Vad ska jag köpa på nätet                    

Det mest logiska och rimliga är att nätinköpen reserveras för sådana tillfällen när du vet exakt vad det är du söker. Om du alltså är ute efter en dator eller en dataskärm och är osäker på prestanda och modeller kanske du vill tala med någon kunnig person innan du bestämmer dig. I sådana fall verkar det klokast att du börjar med att gå till en butik. Är det däremot fråga om mer standardiserad utrustning som kablar, laddare, batterier, kopplingsdosor, USB-minnen med mera kan sådant med fördel köpas på nätet. De flesta välkända tillverkare finns representerade i utbudet.

Nätet som källa

Även om du känner att du behöver den information och de råd som du bara kan få i en butik kan det vara en fördel om du har läst på ordentligt innan. Då kan du t.ex. gå in i de stora kedjornas nätbutiker och skaffa dig den information du behöver Du kan också bli länkad vidare.

Priser

Nätet erbjuder nästan alltid lägre priser än du kan få i butikerna. Som en tumregel kan du räkna med 15-20 % lägre priser på det mesta. För att få fraktkostnaden att ingå i priset krävs en viss volym av varor; minimum vanligen 500 kr.