Fixa till din skateboard innan sommaren

Har du en skateboard som du trivs med så kan du vara lycklig. Men tänk efter lite grand, hur var den då du ställde undan den för säsongen? Var den i tipptopp skick? Det är dags nu att inför sommaren se över din skateboard och att redan nu kontrollera att allt är i gott skick så att du kan ha en rolig sommar med din bräda.

Kontrollera noga

Börja med att tvätta brädan. Se över hjulen som är det viktigaste på en bräda. Knastrar det i lagren? Då ska de bytas. Det finns ett brett utbud på nätet så det är inte svårt att hitta reservdelar.

Skydda dig

Åker du på brädan själv eller är det dina barn? Det visar sig att vartannat barn som åker bräda gör det utan hjälm vilket är dumt. Skador på huvudet kan bli väldigt allvarliga så se till att skydda dig och ditt barn.

Vilken bräda är bäst?

Har barnen äntligen tjatat till sig en bräda så uppstår frågan vilken ska du välja. Varför inte gå med i en idrottsförening som är ansluten till Sveriges skateboardförbund. Där kan du få tips och råd om vilken bräda som passar ditt barn, dessutom anordnar många föreningar nybörjarkurs i skateboard