Speldatorer

Det finns en hel del saker att tänka på när du ska köpa en ny speldator och för många är det inte helt lätt. Det finns en mängd faktorer att ta hänsyn till och utbudet är enormt. Har du dessutom en begränsad budget gäller det att ta många saker i beaktande eftersom ett felköp kan bli en dyr affär. Det är inte helt lätt att svara på vilken speldator som passar dig bäst men nedan följer några tips det kan vara klokt för dig att ha koll på. 

speldator

Hur stor budget har du?
Att bestämma hur mycket pengar datorn får kosta är en bra utgångspunkt och en speldator kan egentligen kosta hur mycket som helst men den vanligaste summan för en hyfsad speldator ligger mellan 5000 – 15000 kr. Tänk dock på att tekniken utvecklas fort och prestandan som krävs för spelen blir fort högre så att det kan vara en god ide att köpa en halvdyr dator som har uppgraderingsmöjligheter om du inte vill byta ut den på något år eller två.

Hur bra behöver datorn vara?
Detta beror på vad du tänkt använda din dator till därför behöver du ta dig en fundering kring vad du gillar att spela för sorts spel och eventuellt vad du tror dig kommer vilja testa för spel framöver . Tänker du köra uteslutande onlinespel såsom casinospel eller andra gamingspel utan större krav på grafiska upplevelser eller prestandakrav behöver du absolut inte den dyraste speldatorn. Men vill du spela snabba actionspel som har 3d-miljöer med stor detaljrikedom och krav på en god grafik ökar snabbt både kravet på datorns kapacitet samt summan du behöver lägga på datorn.

Vilka tillbehör behöver du?
Köper du en stationär speldator så kommer du att behöva köpa en skärm, mus, tangentbord och beroende på ditt val av spel eventuellt en spelkonsol till datorn. Dessa tillbehör påverkar också själva spelupplevelsen och håller olika kvalitéer. Köper du en dyr högpresterande speldator och den billigaste varianten av tillbehör kommer din upplevelse av datorn och spelandet kraftigt försämras. Ett tips kan vara att kolla runt vad som fått goda kundomdömen och undvika de absolut billigaste varianterna.