Poker är fortfarande populärt

Poker har alltid varit ett populärt kortspel och många lär sig grunderna redan i barndomen. Det är ett trevligt tidsfördriv att spela poker vänner emellan och ett sätt att umgås. I tonåren är det flera som börjar spela om mindre summor pengar för att göra det hela mer spännande. Att spela för pengar kan man även göra i spelmaskiner och på internet men då behöver man vara 18 år.

poker_415855186

Poker på internet

Nätpoker är något som många tycker är kul, möjligheten att vinna pengar lockar och vinsterna kan bli väldigt stora. DN konstaterade redan från 2007 var det hela 200 000 svenskar som spelade nätpoker regelbundet. Tack vare internet kan man nu spela poker och umgås med människor från hela världen och vara med i turneringar. Det finns flera stora turneringar online. I vissa turneringar kan man till och med vinna en plats vid en liveturnering i exempelvis Las Vegas.

Populärt onlinespel

Sedan 1998 har man kunnat spela nätpoker med pengainsats. I början var pokersajterna få men allt eftersom intresset växte har pokersajterna ökat explosionsartat. Antalet svenskar som spelade poker online var allra högst i början av 2000-talet och trots att intresset har minskat är det fortfarande många som spelar. Hela 5 %, det vill säga nästan 500 000 svenskar spelade nätpoker 2013 enligt lotteriinspektionen.

Många av dem som spelar gör det lite då och då men det finns också de som försörjer sig på sitt spelande. Det finns en hel del pengar att tjäna om man är bra på spelet och tar det lugnt. Många sidor har turneringar och bonusar och att hitta rätt kan vara svårt. Här finns en lista på populära pokersajter. Genom att prova att spela på olika sajter kan du hitta just din favorit.