Se film online

Att se film online är mycket smidigt och enkelt. Man behöver inte åka ner på stan för att hyra en film som sedan ska lämnas tillbaka inom 24 timmar. Dessutom kan man kolla på olika medier som mobil, läsplatta eller dator.

 Film

Men vad krävs för att kunna se en film online?

1. Internetuppkoppling och hastighet
Det första som behövs för att kunna se film online är internetuppkoppling. Det är självklart men det som man även bör tänka på är vilken hastighet som uppkopplingen har. För att kontrollera sin hastighet kan man söka upp någon av de webbsidor som mäter inkommande(ned) och utgående (upp) trafik. I detta fall är det inkommande som är intressant. Jämför denna siffra med vad filmbolagen kräver för att du ska kunna se deras hyrfilmer. Det kan variera något men kring 5MB/sekund är vad som många rekommenderar.

 

2. Programvara
hårddiskVilken programvara som krävs varierar även det mellan de olika leverantörerna. Vanligt är att Java är aktiverat och att inte Cookies är avstängd. Andra programkrav kan vara Adobe Flash Player, Microsoft Silverlight eller vilket operativsystem som används. Det kan låta krångligt att vara insatt i allt detta men det behöver man inte vara. När en film ska hyras testas automatiskt datorn mot dessa krav. Om något program behöver laddas ner eller uppdateras visas vanligtvis en länk som detta kan ske genom. Däremot kan det vara svårare att installera program om filmen ska ses på en offentlig dator på exempelvis ett bibliotek. Välj i sådant fall alternativet ”testa en film gratis” och se om datorn klarar av hanteringen av filmen. Om så är fallet kan du sedan skapa ett konto för att hyra kommande filmer.